sábado, 23 de septiembre de 2023

LOLA LIBERTAD

DOLORES LÓPEZ, LOLA

PRESA POLÍTICA CATALANA I COMBATENT BASCA


Volem presentar la Lola als que no la coneixeu, i dir-vos alguna cosa seva als que la recordeu.

La Lola, veïna de Granollers i presonera política, va començar a lluitar políticament en la seva joventut. Als anys 70, va prendre partit per la classe treballadora i per l’autodeterminació dels pobles i va començar a militar al PCE(i) i va ser empresonada des del 1980 al 1988.

La Lola mai ha deixat d’interessar-se, d’analitzar i de participar en les lluites que pensava justes. Va ser empresonada de nou l’any 2001 a França pel seu compromís internacionalista i la seva militància a ETA. Actualment és a la presó de Zaballa a Araba.

Aquest 2023, Lola ha complert 72 anys dels quals més de 30 els ha passat en diferents presons. Actualment és la dóna presa política de més edat de tot l’Estat espanyol i la dona presa política que porta més anys en presons.

Cal tenir clar que la llibertat dels presoners i presoneres polítiques és una lluita importantíssima, però també sabem que això no ha resolt tot en si mateix, cal solucionar el problema polític que els ha portat a la presó. Perquè si surten, i la lluita continua, els tornaran a detenir a ells o a altres lluitadors i lluitadors.

Què podem fer per la Lola i la resta de presoneres i presoners polítics? Doncs, primer escriure. Informar-los del que passa a tot arreu; dels canvis que hi ha als carrers, als barris; visitar-los; denunciar arreu la situació en què es troben i fer mobilitzacions mostrant que no hi som tots, que falten les presoneres i els presoners, que falta Lola!

US VOLEM A CASA! LOLA LLIBERTAT! AMNISTIA!

LLIBERTAT PRESONERS POLÏTICS!


Col·laboreu en la campanya per la LLIBERTAT INMEDIATA de LOLA!


Blog: comitesuportlola.sport.blog

Twtter: @Comite_Lola

Facebook: ComiteSuportLola



Podeu escriure a Lola a:

DOLORES LÓPEZ RESINA

C.P. Araba-ko espetxea

Portillo San Miguel bidea 1

01230 Langraitz Oka

Araba


No hay comentarios:

Publicar un comentario